Cum sa porti un parfum

M-am gandit sa scriu un articol despre cum sa-ti cumperi si cum sa porti un parfum. Atunci cand te decizi sa-ti cumperi un parfum, indiferent daca il cumperi fiindca vrei sa adaugi stil tinutei tale la moda sau nu, trebuie sa stii intai diferentele. Majoritatea dintre noi nu stim diferenta dintre apa de colonie, apa de toaleta, apa de parfum si in final parfumul propriu-zis. Ei bine, este o chestiune care nu tin de modain sensul ca nu putem spune apa de parfum e mai la moda ca apa de toaleta de exemplu.

Apa de colonie este cea mai putin concentrata sau cu alte cuvinte parfumul cu cea mai mica concentratie, urmat de apa de toaleta care are o concetratie mai mare, urmat bineinteles de apa de parfum si culminand in final cu parfumul. Exista o diferenta de pret intre acestea toate, dar mai profitabil iesi daca iti cumperi parfumul propriu-zis deoarece pentru a obtine un anumit nivel de miros sunt necesare doua pufuri de parfum, iar pentru a echivala aceste doua pufuri de parfum sunt nevoie de mult mai multe pufuri de apa de colonie, apa de toaleta sau apa de parfum.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi un parfum este ca poate mirosi total diferit pe vecinu' si total diferit pe tine, iar asta depinde de mediu unde iti petreci timpul, de tipul pielii tale; e vorba in fond de chimia personala a fiecaruia in parte si asta n-are nici o legatura cumoda sau cu stilul in care te imbraci. Asa ca atunci cand vrei sa-ti cumperi un parfum la moda, trebuie sa te duci intai sa-l testezi il lasi cateva minute si apoi te decizi.

In continuare trebuie sa stii ca mirosul unui parfum aplicat dureaza aproximativ 4-5 ore si niciodata nu trebuie re-aplicat atunci cand observi ca mirosul a disparut fiindca te asigur ca nu a disparut. Este vorba despre creierul tau, care se obisnuieste dupa 5 minute cu un miros nou si nu-l mai ia in considerare, dar el inca persista. Bineinteles, in cazul in care faci un dus il poti re-aplica, dar niciodata sa nu combini doua sau mai multe tipuri de parfum din cauze evidente.

De asemenea, parfumurile la moda sunt si ele facute pe sezoane. Sunt sigur ca tu nu porti blugi, tricou si adidasi din ianuarie pana in ianuarie anul viitor ci te schimbi in functie de sezon. Acelasi lucru este si cu parfumurile in sensul ca un parfum la moda care miroase bine iarna poate sa nu miroasa asa bine vara spre exemplu, dar este bine si daca ai un parfum pentru primavara-vara si unul pentru toamna-iarna ca sa reduci astfel costurile.

Un ultim aspect de care vreau sa ma leg este spatiul de depozitare. Ca orice produs parfumul are data de valabilitate, dar in general acestea sunt valabile cam 4 ani de la data productiei, insa 4 ani de la data productiei nu inseamna deloc 4 ani de cand l-ai cumparat tu. Evita sa lasi parfumul undeva in soare sau in spatii cu temperaturi ridicate; cel mai bine sta intr-o cutie.

Pret:  516 cuvinte la 0.01 centi / 3 cuvinte => 1.72$

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu